Пізнавальне (різне)

Що потрібно їсти, щоб схуднути? Хліб при схудненні-можна чи ні? 🍞

Чи можна їсти хліб при схудненні? Моя відповідь-Так! Але все залежить від того, яким буде цей хліб. І якщо він буде правильним, корисним, а саме – цільнозерновим, то його не тільки можна, але і потрібно їсти при схудненні. Яка різниця між білим хлібом і цільнозерновим? А все залежить від борошна, з якого виду борошна буде зроблений цей хліб.

Важливо, щоб вона була цільнозернова. Що це означає? Тобто вид зерна може бути різний, може бути: Жито, пшениця. Але найголовніше значення має те-який вид помелу використовувався при виготовленні цього хліба.

При перетворенні цих зерен вже власне в борошно. Як роблять білу пшеничне борошно вищого сорту? Беруть зерно, його очищають повністю і внутрішню частину зерна перемелюють до пудри. Тобто ось такий ось дуже дрібненький помел.

Тобто, та мука, яку ми звикли бачити. Як готують цільнозернове борошно? Беруть зерно, його не очищають або очищають частково, після цього борошно дроблять до невеликих крупинок. Що ще потрібно знати, коли ви будете вибирати хліб в магазині.

Перше: не всякий хліб, який є цільнозерновим, обов’язково повинен бути дуже темним. Тобто, цільнозернове борошно – вона сіра з коричневим відтінком, але хліб не обов’язково повинен бути дуже темним. І в зворотну сторону, не кожен хліб, який є темним за кольором є цільнозерновим.

Відповідь завжди буде тільки в складі: темний колір хлібних виробів надає, найчастіше, житній солод. Але борошно можна використовувати будь-яку: і білу вищого сорту і цільнозернову. Тому, завжди уважно читайте склад.

Що повинно бути в складі цільнозернового хліба? Там обов’язково повинна бути хоча б одна цільнозернове борошно або це може бути суміш різних видів зерен, але різних видів цільнозернових виробів. Як ще може називатися? Крім слова цільнозерновий, ви можете зустріти в складі слова: шпалерне борошно, обдирне, борошно грубого помелу або першого, другого сорту. Тобто, не Вищого, а саме 1-2.

Якісь з цих слів обов’язково повинні зустрітися в складі правильного, корисного хліба. І, звичайно, там не повинно бути борошна вищого сорту, білого борошна. А іноді змішують цільнозернову муку з білою-такий варіант теж не найкращий.

Шукайте саме чистий цільнозерновий склад. Зрозуміло, краще щоб в цьому хлібі не було згущувача і крохмалю, цукру, якихось добавок. Шукайте максимально чистий склад зі звичними словами, без консервантів, без різних добавок.

Якщо є можливість, бажання, натхнення – можна корисний, смачний хліб приготувати вдома. І так, ще один важливий момент: не завжди на хлібі в магазині буде написано слово цільнозерновий, тому ще раз хочу повернути Вашу увагу до складу – там завжди буде найправильніша, правдива інформація. Будьте уважні в магазині, вибирайте найкорисніший, смачний хліб.
Підписуйтесь на наш канал і будьте здорові!

Related posts

Leave a Comment