Пізнавальне (різне)

Якщо пересолили блюдо, є варіанти, як його врятувати.

Пересолити блюдо може як звичайна домогосподарка, так і професійний кухар. Але не варто відразу ж панікувати і викидати зіпсовану їжу, тому що її можна врятувати. Нижче я наведу кілька прикладів.

І іноді вони дійсно виручають, якщо звичайно у вашій каструлі не виявилося півкілограма зайвої солі. Щоб виправити ситуацію потрібно використовувати один з варіантів. Найпростіший і оптимальний варіант – додати води.

Для початку потрібно додати в блюдо 4-5 ст. ложок води, і спробувати. Якщо сіль ще присутній, то додати ще 3-4 ст.

ложки і прокип’ятити. Таким чином можна врятувати будь-який соус. Готуються супи можна врятувати, якщо в них додати солодкі овочі або цукор.

Потрібно взяти шматочок цукру, покласти його в ложку і опустити в рідину до повного розчинення. Можна додати що-небудь вершкове або жирне. Наприклад, це може бути сметана, кокосове молоко, авокадо або жирні вершки.

Ці продукти добре збалансують смак їжі. Блюдо вийде більш м’яким і ніжним. Такий спосіб використовується для супів і соусів, м’яса і риби.

Крім того, якщо Пересолив суп, можна туди додати одну або дві картоплини. Вони заберуть в себе зайву сіль. Пересолені овочі, макарони, крупи можна промити під проточною водою.

Потім залити повторно рідину, довести до кипіння. А спосіб для рибних і м’ясних страв, тушкованих і печених овочів. Якщо Пересолив трохи, то можна використовувати кислоту.

Це може бути винний оцет, сік лимона або інші кислі інгредієнти. Сіль нікуди не дінеться, але кислота добре і гармонійно її замаскує. Важливо постійно пробувати блюдо, яке ви готуєте: в цьому випадку вийде гармонійне поєднання смаків, особливо приправ і солі.

Оптимальна доза солі для дорослої людини 5 грам на добу. Спасибі велике, що дочитали до кінця. Якщо ви знаєте ще способи пишіть в коментарях.

Related posts

Leave a Comment