Пізнавальне (різне)

Діабет другого типу. Дієта і правила харчування. Правила життя з діабетом.

Вуглеводи – з чого почати?Почнемо з сахарози, тобто з цукру, як ми його знаємо. Його потрібно спочатку усунути. Якщо ви все ще хочете солодкого смаку, спробуйте використовувати неенергетичні підсолоджувачі, які не впливають на рівень цукру в крові.

Допомагає замінити цукор, наприклад, стевією, яка солодка, але не постачає організм енергією. Однак намагайтеся поступово позбавлятися від усіх підсолоджувачів. Коли ваші смакові рецептори “заживають”, ви виявите, що багато продуктів мають від природи солодкий смак.

Однак діабет – це не тільки обмежене споживання сахарози, діабетикам також необхідно контролювати загальне споживання вуглеводів. Ми говоримо про продукти, від яких ми можемо не відчувати солодкого смаку на мові (наприклад, каші і продукти зі злаків або картопля), але все ж потребуємо інсуліну. Інсулін-це гормон, що виробляється підшлунковою залозою, тому глюкоза, вироблена з цих продуктів, транспортується в м’язові клітини або клітини печінки і зберігається там в якості джерела енергії (глікогену), а не у вигляді жиру.

Це не означає повного виключення вуглеводних продуктів з меню, але необхідно контролювати їх споживання, особливо в денний час, особливо якщо ви не збираєтеся витрачати отриману таким чином енергію на фізичні навантаження. Пам’ятайте, що є прості і складні вуглеводи. Складні вуглеводи ми можемо вживати щодня.

Але, звичайно теж в обмеженій кількості. Відстеження глікемічного індексу-це скорочення від глікемічного індексу, число від 1 до 100, яке дає нам інформацію про те, як швидко даний продукт впливає на рівень глюкози в крові. Іноді буває важко відрізнити продукти з високим GI (цукор, солодощі, білий хліб, картопля) від продуктів з більш низьким GI (молоко, сочевиця, шпинат, соя).

Чим вище глікемічний індекс їжі, тим швидше в крові підвищується рівень глюкози. Їжа з високим глікемічним індексом може викликати різке підвищення рівня цукру. Але потім рівень цукру в крові так само швидко знижується.

Через це, ми можемо відчувати голод, і їсти більше ніж насправді хочеться. Тобто потрібно. Вимірювання рівня цукру в крові.

Важливо, стежити за рівнем цукру в крові щодня. Обов’язково купіть глюкометр. І пийте таблетки за призначенням лікаря.

На своєму досвіді можу сказати, що таблетки видають безкоштовно для діабетиків 2 типу, а для діабетиків 1 типу і таблетки і смужки для глюкометра. Змініть своє меню-як це зробити?Коли ви навчитеся працювати з вуглеводами, пора внести інші зміни в здорове харчування. Кожен діабетик 2 типу повинен навчитися дотримуватися основних правил здорового харчування і, таким чином, створити стійкий режим, який призведе до втрати ваги, здоров’ю та профілактиці цілого ряду хвороб цивілізації.

Регулярність 1. Я вже як то говорила, що сніданок це один з найважливіших прийомів їжі. Його не можна пропускати.

Почніть з сніданку вранці, потім їжте розумну кількість їжі кожні три години. Регулярна подача енергії запобіжить великі коливання рівня глюкози в крові, а також сплеск так званого Вовчий голод2. Овочі.

Ви повинні вживати від 500 до 600 грамів овочів в день. 3. Білок-ідеально підходить для вживання нежирного м’яса, птиці, риби і бобових.

По можливості віддавайте перевагу рослинним джерелам білка (бобовим) і продуктам з них. 4. Вуглеводи-намагайтеся вибирати продукти, що містять складні вуглеводи, наприклад натуральний рис ( від білого краще відмовитися, а замінити його червоним або бурим, дикий теж підійде), пшениця, гречка та ін.

Будьте обережні при вживанні фруктів, досить двох порцій фруктів в день вранці. 5. Жири-уникайте оброблених продуктів з високим вмістом жиру (ковбаси, листкове тісто), а краще взагалі забудьте про ці продукти.

Замініть їх корисними жирами з царства рослин-авокадо, горіхами, насінням. 6. Клітковина-це компонент їжі, важливий не тільки для хорошого травлення, але і для метаболізму цукру.

Всмоктування вуглеводів відбувається повільніше через клітковини, а рівень глюкози в крові більш стабільний. Продукти, багаті клітковиною: цільнозерновий хліб, висівки, вівсянка, яблука і т. д.

7. Технологічна обробка-уникати смаження, готувати страви без жиру або з невеликою кількістю масла. Спробуйте приготувати їжу на пару або тушкувати.

8. Приправи-намагайтеся поліпшити смак страв за допомогою зелені або несолоних спецій (каррі, куркума, римська раска і т. д.

) ще я додаю в салати корицю. Хоч я її не любила, але навчилася з нею дружити. Питний режимсоблюденіе питного режиму-одне з основних правил здорового способу життя, і діабетики теж не виняток.

Рекомендоване добове споживання рідини становить не менше 0, 3 літра на 10 кілограмів ваги, тому людина вагою 70 кілограмів повинен випивати не менше 2, 1 літра рідини в день. Основа питного режиму-вода з добавками трав’яних чаїв. Безумовно Уникайте всіх газованих і ароматизованих напоїв.

Пам’ятайте про правильний розподіл рідини протягом дня. Менше стресу вже точно, правда. На собі випробувала зміни, коли відчуваю хоч не великий стрес.

Якщо вам поставили діагноз діабету, постарайтеся знизити рівень стресу. Стрес впливає на Вашу гормональну систему і кортизол, що, в свою чергу, негативно впливає на рівень інсуліну. Звикайте відпочивати в приємному спа щовечора.

Глибоко вдихніть, розслабтеся або просто вийдіть на вулицю і відновіть контакт з природою. Харчування діабетика-це не просто величезна кількість обмежень і заборон. Навпаки.

Пам’ятайте, що ваш раціон повинен бути різноманітним, смачним і одночасно корисним. Спасибі велике що дочитали до кінця. Сподіваюся, що інформація була корисною.
Історія про те, як я дізналася, що у мене діабет, тут.

Related posts

Leave a Comment