Схуднення і дієти

Що таке дієта “Радянська”?

В СРСР повних не було. Практично не було. Радянські люди не мали звички переїдати і весь час рухалися — ходили на службу, гуляли, займалися спортом, громадською роботою та благоустроєм.

Життя било ключем, проводити чверть дня за столом, як зараз, було просто ніколи. Багато харчувалися в їдальнях і ввечері, вдома практично нічого не готували. А якщо і готували, то порційно.

Вечеряли, пили чай і більше на кухню не поверталися. У Союзі повних дійсно було мало, зайву вагу мали в основному люди при наявності різних захворювань, ендокринних розладах, порушеннях обміну речовин. До того ж, держава ретельно дбала про здоров’я трудящих.

Всі існуючі тоді дієтичні Столи, а їх було небагато, складалися в інститутах харчування, а потім клінічно випробовувалися. Прості радянські люди, часто не мають доступу до делікатесів, їли практично все. Були в раціоні і ковбаса і сосиски, рибні та овочеві консерви, картопля, макарони, а також масло, хліб, домашнє варення.

Нічого з того, на чому «худнуть» зараз, просто не було — ніяких ягід годжі і амарантового борошна, кокосового масла, гасу і сиропу з клена. Так чому ж люди були худішими? Відповідь на це питання вже прозвучала: вони мало їли і багато рухалися. Крім того, харчування було збалансованим, а в магазинній продукції були відсутні шкідливі добавки.

Неможливо собі уявити, щоб в радянській ковбасі виявили кармін, низин або фосфати натрію. Абсолютно були відсутні і трансжири, що провокують порушення травлення і ожиріння. Спалювати більше, ніж споживати — єдино можливий спосіб схуднути.

Тому дієта» Радянська ” практично не має на увазі обмежень. Заборонених продуктів дуже мало. Це фастфуд, ковбасні вироби і напівфабрикати (тому що тепер там Е-добавки), майонез, м’ясні та рибні продукти, підкопчені «рідким димом», локшина швидкого приготування, заморожені страви з серії «тільки розігріти».

Чи не рекомендовано зловживати шоколадом, цукерками і печивом промислового виробництва. Своя випічка-дозволяється. Пити чисту воду можна без обмежень.

Головні правила: харчування невеликими порціями 3-5 разів на день — ніяких зайвих перекусовс’едать дозволяється строго (!) не більше 250 г їжі за один раз, не рахуючи зелені-не пізніше 19:00двіженіе обов’язково – не менше 8 000 кроків в день. Їж як в СРСР-приклад меню на тиждень можна міняти місцями, але послідовність прийомів їжі краще зберігати. Пропускати трапезу можна, додавати — не можна.

Не забуваємо: з’їдати за один раз можна тільки 250 грамів!Понедельникзнедрак: каша пшоняна на молоці навпіл з водою з додаванням цукру або медавторою сніданок: яблокоОбед: холодець рибний, відварну картоплю, зеленьполднік: салат з моркви, огірків і яблокужін: кисле молоко, кефір або ацидофілін. Вівторкзнедрак: омлет на пару з зеленим горошком, бутерброд з сиром, чайВторой сніданок: грушаОбед: щі зі сметаною, 2 шматочки хліба, зеленьполднік: мова заливний, зеленьужін: салат з моркви з медом. СредаЗавтрак: яєчня-глазунья, бутерброд з сиром, чайВторой сніданок: 5 волоських горіховобед: молочний суп з макаронними виробами, 1 галетаполднік: салат» вітамінний”, стакан томатного соку: кисле молоко, кефір або ацидофілін.

Четвергзнедрак: сирники з родзинками, порція сметани, чайВторой сніданок: стакан свіжовичавленого соку, печеньеОбед: розсольник, 2 шматочки хліба, зеленьполднік: відварна риба, огірки, помідориужін: яблучний кисіль, 2 невеликих печеньяпятніцазавтрак: гречана каша з лукомВторой сніданок: грушаОбед: юшка з річкової риби, 2 шматочки хліба, зеленьполднік: запечене яблуко з медом і коріцейужін: компот із сухофруктів з печивом. СубботаЗавтрак: молочна запіканка з макаронамивторою сніданок: бутерброд з паштетом з печінки, чайобід: смажений короп з часником, салат з вареного буряка з рослинним маслом, зеленьПолдник: оладки з тиквыужин: кисле молоко, кефір або ацидофілін. Воскресениезнедрак: омлет, бутерброд з сиром, кава з молокомВторой сніданок: фруктовий салатОбед: борщ зі сметаною, 2 шматочки хліба, зеленьПолдник: сирна запіканка з ізюмомужин: кисіль журавлинний або смородиновий.

За місяць такого харчування можна скинути до 6 кілограмів без обмежень і голодувань. За два і більше місяця – не менше 10-12 кілограмів. Контури тіла природним чином підтягнуться, обсяг талії зменшиться на 4-5 сентиментів.
Тривалість дієти – не обмежена. Харчуватися так можна тривалий проміжок часу. Рекомендується консультація лікаря!

Related posts

Leave a Comment