Схуднення і дієти

Дієта “П’ятнашки” – легкий спосіб харчуватися правильно і худнути

«Квач». Так весело називають систему здорового харчування, яка допомагає контролювати вагу. На цій дієті можна схуднути, поправитися або утримувати досягнутий ідеальний результат.

Все, що потрібно: “налаштувати” меню, вибравши відповідні продукти з пропонованого асортименту, регулювати частоту прийомів їжі і обсяг з’їденого. При необхідності-міняти страви місцями, виключати одні, додавати нові, як в дитячій грі. Вважати при цьому калорії зовсім не обов’язково, потрібно лише ретельно стежити за тим, скільки чого з’їдено за один присід і протягом дня.

Користуватися “П’ятнашками” можна хоч все життя. Це не сувора дієта, а повноцінний раціон, в якому міститься все необхідне для організму. Основні принципипітаться необхідно через однакові проміжки часу.

Оптимально-кожні 3 години 4 рази на добу. Вечеря необов’язково повинен бути раннім. Важливо не їсти пізніше, ніж за 2 години до сну.

Чи не перебрати калорій допоможе така схема: в один прийом можна з’їсти твердої їжі об’ємом не більше кулака, першої страви — приблизно 200 мл і такий же обсяг напою. Якщо цього занадто багато-потрібно пропорційно скоротити кількість продуктів. Кожен день в раціоні повинні бути присутніми в помірній кількості білки, жири, комплексні і прості вуглеводи, а також клітковина.

Це дозволить забезпечити нормальний обмін речовин, стимулювати витрату жирової тканини без зайвого стресу. Їсти можна майже все. Худне важливо прибрати з меню лише деякі важкі продукти: банани, свинину і жирну баранину, м’ясо качки, білий хліб з борошна вищого сорту, виноград, родзинки.

Не слід їсти смажених і копчених страв, консервів. Так звані рідкі калорії потрібно скоротити. Це солодкі соки, наваристі м’ясні бульйони, жирне молоко, газована вода, кава з вершками, пиво.

2 етапи для стройностіна першому етапі тривалістю 2-3 тижні вага йде плавно. В цей час потрібно відмовитися від поживних напоїв, обмежити страви з вуглеводами (каші, картопля, макарони, хлібобулочні вироби). У їжу корисно вживати багато бобових, нежирної риби, птицю, сир, будь-які овочі, кислі фрукти.

Зрідка дозволені кондитерські вироби і шоколад. На другому етапі страви з комплексними і простими вуглеводами потрібно звести нанівець. Натомість-їсти більше овочів, зелені і білка.

У цей період обмін речовин прискорюється, організм активніше спалює жирову тканину. Дотримуватися обмежень потрібно до тих пір, поки вага не досягне норми. Потім-повернути в меню вуглеводи.

Раціоністочнікі білка, які можна вживати худне кожен день: яйця, кисломолочні напої жирністю не вище 2%, сир, м’які і розсольні сири не більше 25% жирності, куряча грудка і індичка без шкіри, м’ясо молодих ягнят, телятина, пісна яловичина, тріскові і лососеві породи риб, нежирні морепродукти. Вегани можуть замінювати тваринні продукти бобовими. Особливо корисні квасоля, сочевиця, нут.

Можна їсти натуральну сою. Каші корисні всі, крім манної. З неочищених цільних злаків і гречки страви виходять більш здоровими.

Макарони слід вибирати тільки з твердих сортів пшениці. Картопля-білий або червоний, з низьким вмістом крохмалю. Дозволено цільнозерновий хліб.

Прісні коржі домашнього виготовлення краще дріжджових видів. Супи рекомендується варити з пісного м’яса або кісток, вегетаріанські, молочні, рибні. Небажані борщ, харчо, лагман та інші жирні страви.

З напоїв перевагу потрібно віддавати чорній каві, цикорію, чаю без цукру, трав’яним настоям, відвару шипшини. Масло додавати в страви можна, але не більше 1 ч. л.

на тарілку. Корисні оливкова, лляна, соняшникова, вершкове. Від маргаринів і кулінарного жиру потрібно відмовитися, в них багато синтетичних компонентів, які погано перетравлюються.

Приклад меню першого етапу: вранці: 2 яйця, тост з маслом, яблуко, кава;перекус: вівсяна каша з ягодами, цукерка або шматок кексу;на обід: відварна риба з тушкованою капустою або картоплею, чай;на вечерю: печена курка, шматочок хліба, стакан кефіру. На другому етапі:вранці: порція сиру, яблуко, кава;перекус: салат зі стручкової квасолі;на обід: овочевий суп, шматок телятини, грибне рагу;на вечерю: гарбузова запіканка, салат з кальмарів з огірками і зеленню. Меню на всі наступні дні можна скласти самостійно, за аналогією з наведеним прикладом.

У раціон можна включати тільки дозволені продукти, пам’ятайте про це. На дієті» П’ятнашки ” можна добре скинути вагу, не обмежуючи себе занадто сильно. За 2 тижні можна втратити до 7-9 кілограмів без повернення.

Точний результат залежить від індивідуальних параметрів худне. Ця дієта – по суті правильне харчування, тому протипоказань має небагато. Головним чином, сюди відносяться різні гострі і хронічні захворювання шлунково-кишкового тракту, цукровий діабет, порушення роботи печінки, нирок.
Рекомендована консультація лікаря!

Related posts

Leave a Comment